tisdag 21 april 2009

Efter intensiva dagar i Östersund - lite tankar och funderingar




När vi kom lämnade Östersund igår runt lunchtid så var vi alla fyra överens om att 4 dagar går väldigt fort. När dessutom dagarna är till bredden fyllda av tider att passa, SPÄNNING och för Malin även fysisk ansträngning så går dagarna ännu fortare. Givetvis var det ju extra kul att vi var en hyfsat stor trupp från Skurup med tränare, föräldrar och ungdomar och även när vi inte var i pingishallen hade vi väldigt trevligt!

Det är också kul att se att ens ungdomar skaffar sig kompisar lite varstans i landet så även om man är långt hemifrån kan man hitta någon man känner....faktiskt så börjar detta även gälla föräldrarna!

Även om Malin inte fick någon framskjuten placering så var det ändå så att hon var 8:e reserv av 12 till de 48 deltagarna och kom på en 35:e plats!

Malin var på 4:e plats i ranking av all 98:or som var med i F12 i USM och om jag läst resultatlistorna rätt så var det bara Erika Fronth av dessa 98:or som gick till A-slutspel och av 98:orna i B-slutspelet placerade sig Malin bäst med sin 3:e plats. Även om det inte direkt var några medaljer i B-turneringen ( Malin vann ett par strumpor och en vattenflaska) så var hon väldigt stolt när hon, ackompanjerad av musik framförd på trumpet,tågade tillsammans med alla pristagare i P12B och F12B in till prispallen. Det tom blåstes fanfar!

Vi föräldrar diskuterade en hel del om vad som egentligen krävs för att bli så där riktigt bra, givetvis kom Hampus Söderlund upp som ett exempel, och även hur man skall kunna stötta sina ungdomar att hålla motivationen uppe. Vi kom inte på någon briljant lösning men vi var alla överens om att det krävs hårt arbete!

Ikväll är det träning igen jag tror faktiskt att den gångna helgen har sporrat båda våra barn till att lägga på ett kol.....åtminstone ikväll :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Pingismamma sa...

Givetvis! Ibland blir det fel dock ändrat nu.