måndag 15 december 2008

Oproffsigt, oflyt, otur, olycka - sammanfattning av en helg i Jönköping

Då är vi då hemma igen efter en helg i Jönköping. Avsikten med trippen var att Malin skulle spela Pingisiaden och den var ju en del av sydsvenska mästerskapen och i dessa mästerskap skulle Annica spela. Efter lite sovmorgon på Scandic Portlen i Jönköping och en god frukost kommer vi till KFUM hallen och kör uppvärming enligt vanlig ordning sen kommer lottningen upp, först en gång, sen en gång till och sen en gång till.......Det var tydligen helt omöjligt att få till en spelare från varje landskap (Skåne, Småland, Halland Blekinge) OCH en första seedad i varje grupp! Nog om det spelet kom igång 30 minuter för sent och Malin mötte den första seedade i första matchen och vann. Vann även nästa match men sen kom Tilda Johansson och vips hade Malin förlorat den matchen men kom vidare till slutspel som pooltvåa. Första slutspelsmatchen - Hanna Chau, pingisiaden slut för Malins del.....Dock för vi trösta oss med att Malin får kanske en ny chans nästa år eftersom hon bara är 10 år!
Annica har jus som vanligt otur i lottningen, de två tjer i DJ17 Annica hade i poolen var de två tjer som sedan spelade final i samma klass!
Kvällen tillbringades på Jenesen biffhus med god mat och med nästan alla av STBK's trupp, trevligt!
Ny sovmorgon och ny god hotellfrukost, i lugn och ro, skönt dock mycket ovanligt när vi är ute på tävling. Söndagen bjöd på F12 och DJ20.
I F12 kom lottningen upp och gissa; Tilda Johansson och Madelene Björling i poolen....Förlust mot Tilda och även mot Madelene dock efter en ehl del fina bolldueller som Malin vann flera gånger! Efteråt berättar Madelenes pappa för oss att tävlingsledningen gjort fel, Madelene skulle varit seedad! DÅ blev besvikelsen STOR Malin hade faktiskt haft en JÄTTE tuff pool, ja ja F12 var över. Men återigen, hon är bara 10.
DJ20 blev en upprepning av dagen innan tre tjejer i poolen två av spelade finalen och ingen av dem var Annica...Annica som på morgonen slog i sin fot så hårt att två av tårna blev helt röda och blåa, hon kunde kanppast gå!
För föräldrarn har det som vanligt varit en helg full av hopp och förtvivlan, pingis är en mycket känslosam sport!

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj så kul det låter!!!